Skip to content

"Wandelen is het beste medicijn"

-Hippocrates-

Aanbod Zakelijk

Voor bedrijven kan het interessant zijn in het kader van vitaliteit, burn-out preventie of re-integratie, wandelcoaching aan te bieden aan hun werknemers. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken wat de voordelen van wandelen zijn; je mentale welzijn gaat vooruit en de natuur werkt ontspannend en draagt bij aan je algehele gezondheid. Recent onderzoek* toont aan dat wandelcoaching werkstress en burn-outklachten vermindert en werkplezier, bevlogenheid en zelfvertrouwen verhoogt. Steeds meer organisaties zien het voordeel in van wandelcoaching; het is resultaatgericht en werknemers komen sneller tot inzicht. 

Stress is een zeer belangrijke factor waarom werknemers langdurig uitvallen. Mensen die heel betrokken zijn bij hun werk en moeilijker grenzen stellen, zijn gevoeliger voor stress en burn-out. In de praktijk blijkt het vaak lastig voor werkgevers en organisaties om op een constructieve manier iets aan dit verzuim te doen. Gelukkig is daar wel steeds meer het brede besef bij deskundigen, bijvoorbeeld artsen en psychologen, maar ook bij werkgevers, dat het effect van wandelcoaching positief blijkt te zijn. De natuur helpt je te ontspannen, te herstellen van stress en versterkt je probleemoplossend vermogen.

De Wandelfactor helpt bedrijven om werknemers weer goed in hun vel te laten zitten. Preventief of herstellend ga ik met de werknemer op pad op inspirerende natuurgebieden in Vught, Den Bosch en omgeving. Het doel is om meer inzicht en zelfbewustzijn voor de werknemer te verkrijgen, zodat deze zich zekerder gaat voelen en mogelijkheden ziet om positieve stappen te kunnen maken. Mijn coaching is dan ook gericht op zelfredzaamheid.

*‘Walk it off! The effectiveness of walk and talk coaching in nature for individuals with burnout- and stress-related complaints’ (Van den Berg & Beute, 2021)

Bekijk hieronder het aanbod van De Wandelfactor voor bedrijven en organisaties:

1 op 1 coaching

Factor 3

Het korte 1 op 1 traject is gericht op zelfredzaamheid van de werknemer. De coaching is toekomstgericht en er worden tools aangereikt waarmee het probleemoplossend vermogen vergroot wordt. Men kan de natuur dan inzetten om sneller tot inzichten te komen.

Coachtraject ‘Factor 3’

 • 3 Wandelcoachgesprekken van 1 uur

Kosten traject: € 360,- excl. BTW.

Dit kortdurend traject is goed in te zetten als preventiemiddel bij lichte stress- en burn-outklachten, om te voorkomen dat de klachten bij een medewerker doorzetten of versterken. In 3 wandelingen krijgt de medewerker inzicht en handvaten aangereikt om weer meer in balans te komen. Ook is het ideaal om in te zetten als ‘fit factor’. Hierbij ervaart de medewerker wellicht geen tot weinig stressklachten, maar draagt het wel bij aan het algehele welzijn. De medewerker leert hoe het wandelen helpt om zich beter en fitter te voelen, door in beweging te komen en alle voordelen van de buitenlucht daarbij te ervaren. Ook krijgt de medewerker tips hoe je een wandeling in kunt zetten om vraagstukken voor jezelf te verhelderen.

Factor 5

Dit traject bestaat uit meerdere wandelingen. Er wordt dieper ingegaan op de klachten die de werknemer ervaart. De coaching gaat uit van zelfredzaamheid en is toekomstgericht. De natuur helpt om het stressniveau te verlagen en stimuleert het probleemoplossend vermogen.

Coachtraject ‘Factor 5’

 • 5 Wandelcoachgesprekken van 1 uur

Kosten traject: € 600,- excl. BTW.

Dit traject van 5 wandelingen is goed om in te zetten als een medewerker al langer last heeft van stress- en burn-outklachten of als er al sprake is van (langer) verzuim. Het geeft de mogelijkheid om nog dieper op de materie in te gaan en de werknemer heeft baat bij de meerdere wandelingen in de natuur die bijdragen aan de stress verlagende effecten. De medewerker zal meer rust gaan ervaren, inzicht krijgen en mogelijkheden zien om positieve stappen te kunnen maken. In de praktijk blijkt dat 5 wandelingen een mooi uitgangspunt zijn voor verbetering. Afhankelijk van de mate waarin klachten of verzuim van toepassing zijn, kan het traject op verzoek verlengd worden.

Indien er sprake is van langdurig verzuim en er weinig verbetering zit in het herstel, is een doorlopend traject mogelijk.

Groepscoaching

De Groepsfactor

Het wandelen in teamverband of met een groep collega’s zorgt voor verdieping. Het werkt verhelderend en zorgt voor een bredere blik in de groep.

Wandeling ‘De Groepsfactor’

 • Kosten: € 400,- excl. BTW.
 • Groepsgrootte: 6 tot 10 personen
 • Wandeling van ong. 2 uur

Coaching van teams en groepen collega’s is een uitgelezen kans voor verdieping of teambuilding. Hier kan op verzoek van uw organisatie ook een bepaald thema op worden ingezet. Groepscoaching geeft een andere dynamiek dan 1 op 1 coaching en ook hier is de natuur heel mooi in te zetten om dingen helder te krijgen. Alleen al de verschillende associaties door de individuen zorgt voor een bredere blik in de groep. Vaak leren de medewerkers nieuwe dingen over elkaar tijdens de wandeling, wat zorgt voor meer onderling begrip en acceptatie van onderlinge verschillen.

Op Maat Factor

Een op maat gemaakte coachwandeling of traject voor een kleine of grote groep werknemers. Qua duur (dagdelen), thema en groepsgrootte is alles bespreekbaar. Ook andere locaties en bijvoorbeeld afsluiten met een lunch zijn mogelijkheden. De Wandelfactor denkt graag mee en maakt voor uw organisatie een offerte op maat.

Wandeling ‘Op Maat Factor’

 • Offerte op maat

Een offerte op maat is ideaal als er behoefte is aan het coachen van een bepaald team met een afwijkende grootte. Dit kan vanaf 2 personen. Het kan zijn dat er een bepaald thema aan de orde mag komen of dat er verdieping of teambuilding plaats mag vinden. Er kan in meerdere dagdelen gewandeld worden, verspreid over een bepaalde periode. Met ook andere toevoegingen zoals gezamenlijk lunchen als afronding. Het werkt verstevigend als er terugkerend gewandeld wordt, waarbij werknemers in de tussentijd aan een doel hebben kunnen werken.

 

Extra info

 • De wandelingen vinden plaats in Vught, Den Bosch en omstreken. Het is mogelijk om op een andere bestemming af te spreken. Voor wandelingen buiten de regio (vanaf 15 km) worden reiskosten (0,21 cent p/km) in rekening gebracht. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

 • Losse wandelingen kunnen ook (bij)geboekt worden, het uurtarief (120 euro ex. BTW) is dan van toepassing.

 • Bij afzeggingen binnen 24 uur ben ik genoodzaakt om de factuur voor de afgesproken wandeling in rekening te brengen. Klik hier voor de algemene voorwaarden.

 • Bij regen gaan de wandelingen door. In geval van extreme weersomstandigheden, bespreken we de mogelijkheden.
 • Op basis van de voorkeuren van uw organisatie stelt De Wandelfactor een op maat programma voor u op.
 
 • De Wandelfactor komt graag bij uw organisatie langs om kennis te maken en de diverse mogelijkheden te bespreken. In een korte presentatie leert u mijn coachbedrijf kennen en kunt u ontdekken wat dé factor is van het wandelend coachen voor uw organisatie.

 • De samenstelling van de groep bij groepscoaching kan een bepaald geslacht zijn of juist een mix. Dit geeft een mooie dynamiek. In mijn marketing voor particulieren richt ik mij voornamelijk op vrouwen met gezinsproblematiek, maar voor bedrijven is dat niet aan de orde. 

 • U kunt uw werknemers ook op basis van interesse in laten schrijven voor groepscoachingsessies in plaats van per team of afdeling.

 • Uiteraard wordt er gewerkt volgens de regels van de AVG. Klik hier voor de Privacyverklaring.

Ik kom graag bij uw bedrijf langs om De Wandelfactor aan u voor te stellen en de mogelijkheden te bespreken en toe te lichten.